Jdi na obsah Jdi na menu
 


nesoutěžní - Pohádkový příběh v 10ti větách

17. 5. 2008

Pohádkový  příběh v 10ti větách

 

  1. Jednou kdysi, kdesi, bylo – nebylo malé královstvíčko.
  1. V tom malém královstvíčku rostly krásné květiny a stromy, které nádherně voněly.
  1. Na jednom záhonku v kalíšcích těch krásných bydlely dvě podivné malinké bytosti: klučičí skřítek  CINKYLINK a holčičí skřítek ZVONĚNKA.
  1. Skřítkové každé ráno rozhýbali svá květinová obydlí, vykoukli z květinových kalíšků, hezky se na sebe usmáli, pěkně se pozdravili a den byl hned hezčí.
  1. Nebudete tomu věřit, ale představte si co se jednou přihodilo.
  1. K tomu pěknému voňavému záhonku přišel ošklivý a zlý kluk , který všechno pěkné ničil a chtěl zničit i voňavé  bytečky klučičího skřítka  CINKYLINKA a holčičího skřítka ZVONĚNKY.
  1. Sklonil se nad kytičku, kde bydlela ZVONĚNKA, a už už se chystal květ utrhnout, když z vedlejšího květu vyskočil skřítek  CINKYLINK, skočil zlému klukovi za ucho a tak hlasitě mu cinkal  do ucha, až se klukovi zatočila hlava, kluk upadnul, usnul a zdál se mu velmi ošklivý sen o zemi, kde bylo sucho, pusto, nerostly tam žádné kytičky ani stromy a celá krajina  byla smutná.
  1. K záhonku přišla květinová víla, mávla stříbrným kouzelným proutkem nad hlavou  zlého kluka, který se po mávnutí kouzelného proutku probudil ze zlého snu.
  1. Kluk byl rád, že to byl jen sen, odprosil květinovou vílu, že už nebude nikomu ubližovat, ani květinám a že se o ně bude pečlivě starat.
  1.  Od té doby byl záhonek stále pěkný, zalitý , odplevelený, kluk záhonek hlídal před zlými lidmi  a v celém královstvíčku to krásně kvetlo a vonělo.

 

Obrazek